Digitális detox a Zemplénben / 2024.08.17-20.

2024.01.30

Digitális detox a Zemplénben

2024. augusztus 17. - 2024. augusztus 20.

Rostalló, Zempléni-hegység

A túrák során rendszeresen felteszitek nekem azt a kérdést, hogy melyik a kedvenc természeti helyem? Erre a kérdésre mindig nagyon nehéz válaszolnom, de mindig kiemelem a Zemplént. A Zempléni-hegység rendkívül közel áll a szívemhez évek óta, sok szép emlék fűz az itteni erdőköz. Éppen ezért arra gondoltam, hogy a tavalyihoz hasonlóan, idén is megmutatom Nektek is, hogy mennyire varázslatos az erdő mélyén, mindentől távol eltölteni néhány napot.

Ha kíváncsivá tettelek és szívesen elvonulnál pár napra az erdők ölelésébe, akkor ez a 4 napos program a Zemplénben Neked szól!

Miért érdemes eljönnöd?

Azért, mert egy igazán különleges csapat részese lehetsz, egytől-egyik olyan emberekkel ismerkedhetsz meg, akik Hozzád hasonlóan a természetben találják meg a kikapcsolódást és a feltöltődést. Garantált, hogy ez alatt a néhány nap alatt lehetőséged lesz elegendő időt magaddal lenni és rendezni a gondolataidat. Mindezt úgy, hogy most teljesen lekapcsolódhatsz a mindennapok nyüzsgéséről, a virtuális világról, mivel olyan helyet választottam magunknak, ahol nincs térerő. :)

Ezen felül pedig általam megismerheted a Zemplénben megbúvó növénytani és geológiai csodákat, sőt, néhány kivételesen szép panorámapontot is.

Panoráma a Kerek-kőről / Fotó: M.Regina
Panoráma a Kerek-kőről / Fotó: M.Regina
Cserenkő-patak / Fotó: M.Regina
Cserenkő-patak / Fotó: M.Regina

Mire számíthatsz biztosan?

 • Kastélylátogatásra a Füzérradványi Károlyi kastélyban

 • 2 teljes nap túrára a Zemplén mélyén

 • Digitális detoxra

 • Új ismeretségekre

 • Családias hangulatra

 • Valódi csöndre

 • A természet csendes őszinteségére

  Hogyan alakul a tervezett program?

  1. NAP - kastélylátogatás a Füzérradványi Károlyi kastélyban, majd megérkezés a szálláshelyre a délutáni órákban

  2. NAP - túra a Zemplén erdeiben (21 km, 460 m szintk.) érintve a Kőkapu Vadászkastély melletti Áfonyás tavat, a Kerek-kő és a Sólyom-bérc panorámapontjait

  3. NAP - túra a Zemplén erdeiben (20 km, 540 m szintk.) érintve a Cserenkő-patakot, a Pengő-kőt, a Nagy Péter-mennykő panorámapontját, valamint az István-kút környéki nyíreseket

  4. NAP - a szálláshely elhagyása, majd igény szerint egy közös ebéd Pálházán a Vadregény étteremben

   Nyíres / Fotó: M.Regina
   Nyíres / Fotó: M.Regina

   A bázisunk és szálláshelyünk

   Az Év Turistaháza 2023 cím nyertese, a Rostallói Ökotudatos Nevelési Központ lesz. Erre linkre kattintva tudod térképen megnézni, hogy pontosan hol található a ház.

   A szálláshelyen saját fürdőszobás, igényesen kialakított szobák találhatók, teljesen felszerelt modern konyhával és étkezővel. Az emeletes ágyas szobákban szobánként maximum 8 fő kényelmesen elfér.

   Jól hangzik, de mennyibe kerül mindez?

   • VIP Tagoknak reggelivel és vacsorával » 65.000 Ft / fő (ami tartalmazza a szállás, a reggeli, a vacsora, a túravezetés, a program szervezés és a kastélybelépő díját)

   • Normál ár csak reggelivel* » 65.000 Ft / fő (ami tartalmazza a szállás, a reggeli, a túravezetés, a program szervezés és a kastélybelépő díját)
   • Normál ár reggelivel és vacsorával » 70.000 Ft / fő (ami tartalmazza a szállás, a reggeli, a vacsora, a túravezetés, a program szervezés és a kastélybelépő díját)


   A jelentkezéskor 35.000 Ft / fő foglaló elutalásával tudod biztosítani erre a hosszú hétvégére a helyed. A fennmaradó összeget legkésőbb a jelentkezési határidőig kell majd elutalnod. Jelentkezni az oldal alján található űrlapon keresztül tudsz.


   Jelentkezési határidő: 2024.07.31. szerda éjfél

   Induláshoz szükséges

   minimum létszám 6 fő, maximum létszám 32 fő

   Ha esetleg nehézséget jelent számodra a részvételi díj két részletben történő kifizetése, de mindenképp szeretnél részt venni ezen a 4 napos programon, ne csüggedj, mert van megoldás! Kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot és egyeztessünk. :)

   Fenséges bükkös a Zemplénben / Fotó: M.Regina
   Fenséges bükkös a Zemplénben / Fotó: M.Regina
   A kastély egy nyugodt sarka / Fotó: M.Regina
   A kastély egy nyugodt sarka / Fotó: M.Regina

   Mi minden van benne ebben az árban?

   3 éjszaka szállás reggelivel és vacsorával (igény szerint*)

   2 teljes nap túravezetés Velem, azaz az MTSZ által minősített bronzjelvényes gyalogos szakági túravezetővel, herbalistával; növényismereti és geológiai információk ismertetést, valamint a program szervezése

   1 grátisz program a Füzérradványi Károlyi kastélyban


   Mi nincs benne az árban?

   A reggelin és  vacsorán kívüli étkezést, illetve az esetleges speciális étrend szerinti étkezést, valamint az utazás költségét a részvételi díj nem tartalmazza.

   *Amennyiben vacsora nélkül szeretnél regisztrálni erre a hosszú hétvégére, de mégis ennél valami finomat, figyelmedbe ajánlom a szálláshelyünkhöz közeli Háromforrás Éttermet.

   Hogyan jutsz el a bázisunkhoz?

   Mivel a Zemplén egy igazán eldugott sarkában lesz a szállásunk, a bázisunk (a RÖNK), ezért most jól jöhet, ha autóval tudsz érkezni.

   Mindenképp telekocsis rendszerű utazást szeretnék szervezni, ezért kérlek, hogy ezt vedd majd figyelembe. Így kevésbé terhelődik a környezet és még az utazás költsége is eloszlik.


   A navigációban ezek az információk a segítségedre lehetnek:

   CÍM: Regéc, külterület 0175 hrsz. / Rostalló (Pálházi Állami Erdei Vasút Végállomása)

   GPS: 48.423257°, 21.424880°


   A szálláshelyünk tömegközlekedéssel is elérhető. Ennek részleteit a regisztrációt követően emailben küldöm el a résztvevőknek.

   Pengő-kő / Fotó: M.Regina
   Pengő-kő / Fotó: M.Regina
   Nagy Péter-mennykő panorámapont / Fotó: M.Regina
   Nagy Péter-mennykő panorámapont / Fotó: M.Regina

   Röviden, tömören

   2024.08.17-20., Zempléni-hegység, Rostalló


   1. NAP - kastélylátogatás a Füzérradványi Károlyi kastélyban, majd megérkezés a szálláshelyre a délutáni órákban

   2. NAP - túra a Zemplén erdeiben

   3. NAP - túra a Zemplén erdeiben

   4. NAP - a szálláshely elhagyásra, majd igény szerint közös ebéd Pálházán a Vadregény étteremben


   VIP Tagoknak reggelivel és vacsorával » 65.000 Ft / fő

   Normál ár csak reggelivel » 65.000 Ft / fő

   Normál ár reggelivel és vacsorával » 70.000 Ft / fő


   Jelentkezési határidő: 2024.07.31. szerda éjfél

   Találkozzunk az erdő szélén!


   - A túrán minden résztvevő saját felelősségére vesz részt. A jelentkezés a fentiek tudomásulvételét és elfogadását jelenti. Az időjárási és/vagy a terepi viszontagságok figyelembevételével az útvonal/program változtatásának jogát fenntartom. A túra során fotók készülnek, melyeken a résztvevők csoportosan szerepelhetnek. A fotók megjelenhetnek a NaTúra Facebook- és weboldalán egyaránt. -