Városi Zöld Séta - Tata / 2022.09.11.

2022.08.19
Sétány az Angolparkban / Fotó: M.Regina
Sétány az Angolparkban / Fotó: M.Regina
Az Öreg-tó / Fotó: M.Regina
Az Öreg-tó / Fotó: M.Regina
A Tatai vár / Fotó: M.Regina
A Tatai vár / Fotó: M.Regina
Függőhíd a tanösvényen / Fotó: M.Regina
Függőhíd a tanösvényen / Fotó: M.Regina
A tanösvény hangulata / Fotó: M.Regina
A tanösvény hangulata / Fotó: M.Regina


Városi Zöld Séta - Tata
2022. szeptember 11. - vasárnap


Régóta várat már magára Városi Zöld Séta egy programsorozat, de megérte várni, hiszen végre ennek is eljött az ideje! A programsorozat első állomása Tata, a vizek városa lesz. Gyalogosan fogjuk bejárni a várost, miközben felfedezzük a szebbnél szebb természetközeli helyeit. A program jelentős részében zöld környezetben fogunk haladni.

Ha Te is szeretnéd megismerni Tata zöld oldalát 1 nap alatt, akkor tarts velem és adok egy kis ízelítőt a város csodáiból. :)

 • Időpont: 2022. szeptember 11. (vasárnap) - 9:30 - 14:30
 • Találkozó9:30 - Tata, vasútállomás főbejárata
 • Túra típusa: Körtúra
 • LátnivalókAngolpark, Cseke-tó, Öreg-tó, Tatai vár, Eszterházy kastély, Tatai Fényes Tanösvény
 • Táv: 10 km
 • Szintkülönbség: 50 m
 • Kinek ajánlott: KEZDŐ TÚRÁZÓK számára is
 • Részvételi díj: 6.600 Ft/fő előre utalással, mely tartalmazza a program szervezését, valamint a túra vezetését az MTSZ által minősített, bronzjelvényes túravezetővel, továbbá a belépő díját a tanösvényre.
 • Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 8. (csütörtök) 20:00 óra
 • Utazás: egyénileg*

FONTOS

A túrán való részvétel a korlátozott létszám miatt (min. 7 fő, max. 15 fő) ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT! Ha szeretnél a túrán részt venni kérlek, töltsd ki a lenti jelentkezési lapot. Nem elegendő az "Ott leszek" jelölése a Facebook eseménynél.

*Információk az utazáshoz

Autóval utazóknak

Budapestről a (fizetős!) M1-es autópályán (vagy a 1-es számú főúton) kell haladnod Bicske - Tatabánya - Vértesszőlős útvonalon. Vértesszőlősnél térj le az autópályáról az 1-es számú főútra, majd haladj azon egészen Tatáig. A városba beérve a főút egyenesen halad tovább, amit kövess egészen a körforgalomig, ahonnan hajts ki az első kijáraton, majd kövesd tovább a főutat, ami a Bacsó Béla utcánál BALRA fordul.Haladj tovább egyenesen ezen az úton egészen a Gesztenye fasorig, ahol fordulj JOBBRA. Ez az utca egyenesen a találkozási ponthoz, Tata vasútállomáshoz vezet. Autóddal az itt található parkolóban tudsz majd parkolni a KRESZ szabályait betartva.

Ha van 1-2 szabad hely az autódban és szívesen utaznál együtt a túrára érkezőkkel, javaslom, hogy hirdesd meg a telekocsis lehetőségedet a túra Facebook eseményénél. Így kevésbé terhelődik a környezet és még az üzemanyag költség is eloszlik.

Tömegközlekedéssel utazóknak

Tata megközelíthető Budapestről az alábbiak szerint:

 • Indulás vonattal: Budapest, Déli pályaudvar - 8:25
 • Érkezés: Tata, vasútállomás - 9:25

Budapest megközelíthető Tatáról az alábbiak szerint:

 • Indulás vonattal: Tata, vasútállomás - 14:28 / 15:28
 • Érkezés: Budapest, Déli pályaudvar - 15:34 / 16:34

A pontos, napra kész menetrendi információk érdekében javaslom, hogy indulás előtt ellenőrizd le a járatok pontos indulási idejét a MÁV weboldalán.Találkozunk az erdő szélén!- A túrán minden résztvevő saját felelősségére vesz részt. A jelentkezés a fentiek tudomásulvételét és elfogadását jelenti. Az időjárási és/vagy a terepi viszontagságok figyelembevételével az útvonal/program változtatásának jogát fenntartom.-

Erre a túrára a regisztráció lezárult!

A NaTúra-Naptárban további programokat találsz. Nézz körül és regisztrálj bármelyik későbbi túrára.