Túra Vitányvárhoz - 2023.06.10.

2023.05.15
Csákányospuszta határában / Fotó: M.Regina
Csákányospuszta határában / Fotó: M.Regina
Mária-szakadék / Fotó: M.Regina
Mária-szakadék / Fotó: M.Regina
Vitányvár romja / Fotó: M.Regina
Vitányvár romja / Fotó: M.Regina
Gráciák-bérce / Fotó: M.Regina
Gráciák-bérce / Fotó: M.Regina
Körtvélyesi kápolna / Fotó: M.Regina
Körtvélyesi kápolna / Fotó: M.Regina

Túra Vitányvárhoz

2023. június 10. - szombatEgy újabb izgalmas és a látnivalókkal teli útvonalat álmodtam meg magunknak, amiről bizton állíthatom, hogy nem fog csalódást okozni! A Vértes erdői felé vesszük ezúttal az irányt, hogy szebbnél-szebb, történelmi múlttal átitatott útvonalon fedezzük fel Csákányospuszta környékét. Felkutatjuk többek között a Mária-szakadékot, Vitányvár romjait, kitekintünk a tájra a Gráciák-bércéről, majd megpihenünk kicsit a Körtvélyesi kápolnánál. Tartalmas utunk lesz különleges helyeken járva. :)  • Időpont: 2023. június 10. (szombat), 9:00 - 15:00
  • Találkozó: 9:00 - Vértes kapuja Rendezvényközpont, Csákányosi Piknik Terasz (2800 Tatabánya, Csákányospuszta hrsz. 0615)
  • Túra típusa: Körtúra
  • Látnivalók az útvonalon: Csákányospuszta, Mária-szakadék, Körtvélyesi erdei temető, Vitányvár, Gráciák-bérce, Körtvélyesi kápolna
  • Táv: 15 km
  • Szintkülönbség: 410 m
  • Kinek ajánlott: akár KEZDŐ túrázók számára is
  • Részvételi díj: 4.000 Ft/fő VIP tagoknak5.000 Ft/fő előre utalással vagy 5.500 Ft/fő készpénzzel a helyszínen, mely tartalmazza a program szervezését, valamint a túra vezetését az MTSZ által minősített, bronzjelvényes túravezetővel.
  • Jelentkezési határidő: 2023. június 9. (péntek)
  • Utazás: egyénileg*

KUTYA GAZDIK, FIGYELEM!

A vadon élő állatok háborítatlansága érdekében ezen a túrán KUTYUSOK A TÚRA TELJES IDŐTARTAMA ALATT KIZÁRÓLAG PÓRÁZON VEZETVE VEHETNEK RÉSZT!

Megértéseteket köszönöm!


FONTOS

A túrán való részvétel a korlátozott létszám miatt (min. 7 fő, max. 20 fő) ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT! Ha szeretnél a túrán részt venni kérlek, töltsd ki a lenti jelentkezési lapot. Nem elegendő az "Ott leszek" jelölése a Facebook eseménynél.

*Információk az utazáshoz

Autóval utazóknak

A találkozási pont Csákányospusztán a Vértes kapuja Rendezvényközpont, Csákányosi Piknik Terasznál (2800 Tatabánya, Csákányospuszta hrsz. 0615) lesz. Amennyiben autóval érkezel, javaslom, hogy ezt a linket használd a Google Maps alkalmazásban és kövesd a navigáció utasításait. Kérlek, hogy autóddal a KRESZ szabályait betartva parkolj majd.

Ha van 1-2 szabad hely az autódban és szívesen utaznál együtt a túrára érkezőkkel, javaslom, hogy hirdesd meg a telekocsis lehetőségedet a túra Facebook eseményénél. Így kevésbé terhelődik a környezet és még az üzemanyag költség is eloszlik.

Tömegközlekedéssel utazóknak

Sajnos ez a túra nem közelíthető meg kényelmesen tömegközlekedési eszközökkel, ezért javaslom, hogy ha szeretnél résztvenni ezen a túrán, de nincs lehetőséged saját autóval érkezni, kérdezz rá a telekocsis lehetőségrea túra Facebook eseményénél. Így kevésbé terhelődik a környezet és még az üzemanyag költség is eloszlik.


Találkozunk az erdő szélén!
- A túrán minden résztvevő saját felelősségére vesz részt. A jelentkezés a fentiek tudomásulvételét és elfogadását jelenti. Az időjárási és/vagy a terepi viszontagságok figyelembevételével az útvonal/program változtatásának jogát fenntartom.-

A regisztráció erre a túrára már lezárult.
Nézz körül a NaTúra-Naptárban a soron következő túrák között.