Túra a Csergezán Pál-kilátóhoz - 2022.06.18.

2022.05.29
A Csergezán Pál-kilátó / fotó: M.Regina
A Csergezán Pál-kilátó / fotó: M.Regina
Panoráma részlet a kilátóból / Fotó: M.Regina
Panoráma részlet a kilátóból / Fotó: M.Regina
Panoráma a Tarnai-pihenőnél / Fotó: M.Regina
Panoráma a Tarnai-pihenőnél / Fotó: M.Regina

Túra a Csergezán Pál-kilátóhoz
2022. június 18. - szombat
Nagykovácsi, Budai-hegység


Emlékeztek még Fekete István könyveire? És a könyvekben szereplő illusztrációkra? Ezen a túrán szeretném Nektek megmutatni annak a tájnak egy szeletét, ami a kiváló magyar festő, grafikus és illusztrátor, Csergezán Pál egyik legkedvesebb erdőterülete volt. Hogyan függ össze az első két kérdés Csergezán Pállal? Nos, Ő illusztrálta Fekete István műveit, amihez szerintem nem kevés ihletet gyűjtött itt össze azokban az erdőkben, amerre ez a túra vezet majd.

  • Időpont: 2022. június 18. (szombat), 10:00 - 15:00
  • Találkozó: 10:00 - Nagykovácsi, Telki utcai parkoló
  • Látnivalók: Nagy-Kopasz, Csergezán Pál-kilátó, Tarnai-pihenő (panorámapont)
  • Táv: 13 km
  • Szintkülönbség: 384 m
  • Kinek ajánlott: akár KEZDŐ TÚRÁZÓ számára is
  • Részvételi díj: 3.000 Ft/fő előre utalással és VIP tagoknak vagy 3.500 Ft/fő készpénzzel a helyszínen, mely tartalmazza a program szervezését, valamint a túra vezetését az MTSZ által minősített, bronzjelvényes túravezetővel.
  • Jelentkezési határidő: 2022. június 16. (csütörtök) 17:00 óra
  • Utazás: egyénileg*

FONTOS

A túrán való részvétel a korlátozott létszám miatt (min. 7 fő, max. 15 fő) ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT! Ha szeretnél a túrán részt venni kérlek, töltsd ki a lenti jelentkezési lapot. Nem elegendő az "Ott leszek" jelölése a Facebook eseménynél.


KUTYA GAZDIK, FIGYELEM!

A vadon élő állatok utódai ebben az időszakban jönnek a világra, ezért az erdő lakóinak háborítatlansága érdekében ezen a túrán KUTYUSOK A TÚRA TELJES IDŐTARTAMA ALATT KIZÁRÓLAG PÓRÁZON VEZETVE VEHETNEK RÉSZT!

Megértéseteket köszönöm!


*Információk az utazáshoz

Autóval utazóknak

A találkozási pont Nagykovácsiban, a Telki utcai parkolóban lesz. Amennyiben autóval érkezel, javaslom, hogy GPS alkalmazással kövesd a link alatti címet. Autóddal itt, a KRESZ szabályait betartva parkolhatsz majd.

Ha van 1-2 szabad hely az autódban és szívesen utaznál együtt a túrára érkezőkkel, javaslom, hogy hirdesd meg a telekocsis lehetőségedet a túra Facebook eseményénél. Így kevésbé terhelődik a környezet és még az üzemanyag költség is eloszlik.

Tömegközlekedéssel utazóknak

A találkozási ponthoz a Budapestről, Hűvösvölgyből a 63 jelzésű autóbusszal átszállás nélkül, menetrend szerint kb. 20-25 perc alatt juthatsz el.


Találkozzunk az erdő szélén! :)


- A túrán minden résztvevő saját felelősségére vesz részt. A jelentkezés a fentiek tudomásulvételét és elfogadását jelenti. Az időjárási és/vagy a terepi viszontagságok figyelembevételével az útvonal/program változtatásának jogát fenntartom.-

A regisztráció erre a túrára már lezárult.Nézz körül a NaTúra-Naptárban a soron következő túrák között.