Szemétszedés No2. - Nógrád

2023.03.22

2023-ban második alkalommal vállalkoztam nagyobb szabású hulladékmentesítésre. Ezúttal Nógrád község egy kis szegletét szabadítottuk meg közel 10 m3 (!) illegálisan lerakott és több évtizede ott enyésző szeméttől.

Idén is sikerült az illetékes önkormányzatot bevonnom a szemétszedésbe, akik nyitottak voltak az együttműködésre és vállalták az összegyűjtött szemét elszállítását. Az Ipoly Erdő Zrt. Diósjenői Erdészete pedig zsákokkal és kesztyűkkel támogatta munkánkat.

A szemétszedés nem lett volna sikeres az önkéntesek segítsége nélkül. Szerencsére idén is sokan szerettek volna ténylegesen tenni a környezetünkért.

A nap folyamán pedig az önkéntes munkánkért cserébe felajánlást kaptunk a Fenyvespark Szálló és Rendezvényközpont tulajdonosaitól. A szemétszedés végeztével felfrissülhettünk az impozáns rendezvényhelyszínen, ahol istenien finom kávéval vártak bennünket.

A második általam szervezett szemétszedés 2023. március közepén valósult meg, aminek a mérlege szintén beszédes:

  • 16 önkéntes
  • közel 10 m3 (!) összegyűjtött szemét

Köszönetemet a NaTúra Facebook oldalán részletesen kifejtettem, így itt most csupán annyit írnék, hogy hálásan köszönöm mindenkinek a segítségét, aki valamilyen formában támogatta a szemétszedést!

Szerző: Menyházi Regina


Szeretnél még több érdekes és hasznos cikkeket olvasni?

Kattints a lenti gombra és már böngészhetsz is!