Túra a Vasas-szakadékhoz - Kastélylátogatással Pomázon / 2024.06.02.

2024.04.17
Vasas-szakadék / Fotó: M.Regina
Vasas-szakadék / Fotó: M.Regina
Távolban a Kő-hegy / Fotó: M.Regina
Távolban a Kő-hegy / Fotó: M.Regina
Teleki-Wattay Kastély / Fotó: M.Regina
Teleki-Wattay Kastély / Fotó: M.Regina
Pomázi Szent István király templom / Fotó: M.Regina
Pomázi Szent István király templom / Fotó: M.Regina

Túra a Vasas-szakadékhoz / Kastélylátogatással Pomázon 

a Teleki-Wattay Kastély közreműködésével
2024. június 2. - vasárnap

Fedezzük fel együtt Pomáz környékének természeti értékeit, geológiai különlegességeit. Erre mind lehetőségünk lesz majd ezen a túrán, hiszen a Vasas-szakadék izgalmas képződménye mellett a flora színpompás csodáit is felkutatjuk majd.

A túra bázisaként a Teleki-Wattay Kastély szolgál majd, ahol a túra végén lehetőség lesz egy vezetett kastélylátogatásra, megtekinthető az épp aktuális kiállítás a galériában. A Kastély Étterméből – előzetesen – szendvics csomag (sonkás, sajtos, szalámis, omlettes + rostos gyümölcslé) rendelhető 1.990 Ft/csomag áron, melynek díja a helyszínen fizetendő, illetve 12:00 és 15:00 óra között kedvezményes ebédmenü vásárolható.

Tartsatok velem, ígérem, jó lesz! :)


 • Időpont: 2024. június 2. (vasárnap), 9:00 - 14:30
 • Találkozó: 9:00 - Teleki-Wattay Kastély terasza; (parkoló: Pomáz, Templom tér 3.)
 • Túra típusa: körtúra
 • Látnivalók: Lajos-forrás, Csepel-forrás, Vasas-szakadék, Kő-hegy, Petőfi-pihenő (panorámapont), Teleki-Wattay Kastély
 • Táv: 15 km
 • Szintkülönbség: 424 m
 • Kinek ajánlott: akár KEZDŐ túrázóknak is
 • Részvételi díj: 4.000 Ft/fő VIP tagoknak, a kastély szállóvendégeinek,  14 év feletti pomázi lakosoknak, 5.000 Ft/fő előre utalással vagy 5.500 Ft/fő készpénzzel a helyszínen, mely tartalmazza a program szervezését, valamint a túra vezetését az MTSZ által minősített, bronzjelvényes túravezetővel, szakképzett herbalistával. 14 év alattiak számára a részvétel ingyenes.
 • Jelentkezési határidő: 2024. május 31. (péntek) 17:00 óra
 • Utazás: egyénileg*

KUTYA GAZDIK, FIGYELEM!

A vadon élő állatok háborítatlansága érdekében ezen a túrán KUTYUSOK A TÚRA TELJES IDŐTARTAMA ALATT KIZÁRÓLAG PÓRÁZON VEZETVE VEHETNEK RÉSZT!

Megértéseteket köszönöm!


FONTOS

A túrán való részvétel a korlátozott létszám miatt (min. 7 fő, max. 20 fő) ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT! Ha szeretnél a túrán részt venni kérlek, töltsd ki a lenti jelentkezési lapot. Nem elegendő az "Ott leszek" jelölése a Facebook eseménynél.

*Információk az utazáshoz

Budapestről a 11-es főúton Szentendre irányába kell elindulni, majd Szentendrére beérve (a Városkapu Üzletháznál) BALRA rá kell fordulni a Dobogókői/Szentendrei útra. Ezen az úton kell haladni Pomázig. Pomázon az első körforgalomhoz érve az első kijáraton kell kihajtani a Hősök terére, majd az első utcán, a Luppa Vidor utcán JOBBRA kell fordulni. Ezen az utcán kell haladni egészen a Templom térig. A Pomázi Szent István király templom JOBB oldalában lévő utcácskán kell a Teleki-Wattay Kastélyszálló parkjába (Templom tér 3.) behajtani. Autóddal a kastély parkolójában, a KRESZ szabályait betartva ingyenesen tudsz parkolni.

Ha van 1-2 szabad hely az autódban és szívesen utaznál együtt a túrára érkezőkkel, javaslom, hogy hirdesd meg a telekocsis lehetőségedet a túra Facebook eseményénél. Így kevésbé terhelődik a környezet és még az üzemanyag költség is eloszlik.

Tömegközlekedéssel utazóknak

A kastély megközelíthető Budapestről az alábbiak szerint:

 • Indulás a H5-ös HÉV-vel: Budapest, Batthyány tér - 7:38 / 7:48
 • Érkezés: Pomáz, HÉV-állomás - 8:05 / 8:15
 • Indulás busszal: Pomáz, autóbusz-állomás - 8:35
 • Érkezés: Pomáz, Szabadság tér - 8:38

A Szabadság térről a kastély kb 5 perc sétával érhető el a Szabadság tér - Községház utca - Iskola utca - Templom tér útvonalon. A Pomázi Szent István király templom JOBB oldalában lévő utcácskán kell a Teleki-Wattay Kastélyszálló parkjába (Templom tér 3.) besétálni a kapun. A Kastély teraszára a szökőkút mögötti lépcsőn lehet feljutni.

Budapest megközelíthető a kastélytól az alábbiak szerint:

 • Indulás busszal: Pomáz, Szabadság tér - 14:47 / 15:07
 • Érkezés: Pomáz, autóbusz-állomás - 14:50 / 15:10
 • Indulás a H5-ös HÉV-vel: Pomáz, HÉV-állomás - 15:01 / 15:21
 • Érkezés: Budapest, Batthyány tér - 15:31 / 15:51

  A pontos, napra kész menetrendi információk érdekében javaslom, hogy indulás előtt ellenőrizd le a járatok pontos indulási idejét az online elérhető menetrendek és a BKK weboldalán.

  Találkozunk az erdő szélén!


  - A túrán minden résztvevő saját felelősségére vesz részt. A jelentkezés a fentiek tudomásulvételét és elfogadását jelenti. Az időjárási és/vagy a terepi viszontagságok figyelembevételével az útvonal/program változtatásának jogát fenntartom. A túra során fotók készülnek, melyeken a résztvevők csoportosan szerepelhetnek. A fotók megjelenhetnek a NaTúra Facebook- és weboldalán egyaránt. -