Indián nyár a Budai-hegységben - 2023.09.10.

2023.08.08
Bükkös erdei ösvény / Fotó: M.Regina
Bükkös erdei ösvény / Fotó: M.Regina
Panoráma részlet a kilátóból / Fotó: M.Regina
Panoráma részlet a kilátóból / Fotó: M.Regina
A Csergezán Pál-kilátó / fotó: M.Regina
A Csergezán Pál-kilátó / fotó: M.Regina

Indián nyár a Budai-hegységben
2023. szeptember 10. - vasárnap
Nagykovácsi, Budai-hegység


Emlékeztek még Fekete István könyveire? És a könyvekben szereplő illusztrációkra? Ezen a túrán szeretném Nektek megmutatni annak a tájnak egy szeletét, ami a kiváló magyar festő, grafikus és illusztrátor, Csergezán Pál egyik legkedvesebb erdőterülete volt. Hogyan függ össze az első két kérdés Csergezán Pállal? Nos, Ő illusztrálta Fekete István műveit, amihez szerintem nem kevés ihletet gyűjtött itt össze azokban az erdőkben, amerre ez a túra vezet majd.

  • Időpont: 2023. szeptember 10. (vasárnap), 9:30 - 15:00
  • Találkozó: 9:30 - Nagykovácsi, Nagyboldogasszony-templom
  • Látnivalók: Anna vadászlak, Nagy-Kopasz, Csergezán Pál-kilátó
  • Táv: 15 km
  • Szintkülönbség: 320 m
  • Kinek ajánlott: akár KEZDŐ TÚRÁZÓ számára is
  • Részvételi díj4.000 Ft VIP tagoknak, 5.000 Ft/fő előre utalással vagy 5.500 Ft/fő készpénzzel a helyszínen, mely tartalmazza a program szervezését, valamint a túra vezetését az MTSZ által minősített, bronzjelvényes túravezetővel.
  • Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 8. (péntek) 16:00 óra
  • Utazás: egyénileg*

FONTOS

A túrán való részvétel a korlátozott létszám miatt (min. 7 fő, max. 20 fő) ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT! Ha szeretnél a túrán részt venni kérlek, töltsd ki a lenti jelentkezési lapot. Nem elegendő az "Ott leszek" jelölése a Facebook eseménynél.


KUTYA GAZDIK, FIGYELEM!

A vadon élő állatok utódai ebben az időszakban jönnek a világra, ezért az erdő lakóinak háborítatlansága érdekében ezen a túrán KUTYUSOK A TÚRA TELJES IDŐTARTAMA ALATT KIZÁRÓLAG PÓRÁZON VEZETVE VEHETNEK RÉSZT!

Megértéseteket köszönöm!


*Információk az utazáshoz

Autóval utazóknak

A találkozási pont Nagykovácsiban, a Nagyboldogasszony-templomnál lesz. Amennyiben autóval érkezel, javaslom, hogy GPS alkalmazással kövesd a lenti linkek alatti címek valamelyikét. Autóddal a településen kijelölt parkolókban, a KRESZ szabályait betartva parkolhatsz majd.

Ha van 1-2 szabad hely az autódban és szívesen utaznál együtt a túrára érkezőkkel, javaslom, hogy hirdesd meg a telekocsis lehetőségedet a túra Facebook eseményénél. Így kevésbé terhelődik a környezet és még az üzemanyag költség is eloszlik.

Tömegközlekedéssel utazóknak

A találkozási pont Nagykovácsiban, a Nagyboldogasszony-templomnál lesz, ahová a Budapestről, Hűvösvölgyből a 63 jelzésű autóbusszal átszállás nélkül, menetrend szerint kb. 20-25 perc alatt juthatsz el.

Találkozzunk az erdő szélén! :)


- A túrán minden résztvevő saját felelősségére vesz részt. A jelentkezés a fentiek tudomásulvételét és elfogadását jelenti. Az időjárási és/vagy a terepi viszontagságok figyelembevételével az útvonal/program változtatásának jogát fenntartom. A túra során fotók készülnek, melyeken a résztvevők csoportosan szerepelhetnek. A fotók megjelenhetnek a NaTúra Facebook- és weboldalán egyaránt. -

A regisztráció erre a túrára már lezárult.
Nézz körül a NaTúra-Naptárban a soron következő túrák között.