Gyógynövény és vadvirág mustra Pomázon - 2024.04.06.

2024.03.27
Apró nőszirom / Fotó: M.Regina
Apró nőszirom / Fotó: M.Regina
Tyúktaréj / Fotó: M.Regina
Tyúktaréj / Fotó: M.Regina
Salamon pecsét / Fotó: M.Regina
Salamon pecsét / Fotó: M.Regina
Menyházi Regina előadása a gyógynövényekről
Menyházi Regina előadása a gyógynövényekről

Gyógynövény és vadvirág mustra Pomázon
a Teleki-Wattay Kastély közreműködésével
2024. április 6. - szombat


Egyre többen érdeklődnek a gyógynövények, a vadvirágok és az ehető vadon termő növények világáról. Ezen a kiránduláson a növények lesznek a főszerepben. Az útvonal nem lesz nehéz és hosszú, de bőséges látnivalóval kecsegtet bennünket. Tartsatok velem és ismerkedjetek meg közelebbről a természet adta kincsekkel! :)


 • Időpont: 2024. április 6. (szombat), 10:00 - 13:00
 • Találkozó: 10:00 - Teleki-Wattay Kastélyszálló; Pomáz, Templom tér 3.
 • Túra típusa: körtúra
 • Látnivalók: gyógynövények, vadvirágok
 • Táv: 3 km
 • Szintkülönbség: 33 m
 • Kinek ajánlott: akár KEZDŐ túrázóknak is
 • Részvételi díj: 4.000 Ft/fő VIP tagoknak, a kastély szállóvendégeinek,  14 év feletti pomázi lakosoknak, 5.000 Ft/fő előre utalással vagy 5.500 Ft/fő készpénzzel a helyszínen, mely tartalmazza a program szervezését, valamint a túra vezetését az MTSZ által minősített, bronzjelvényes túravezetővel, szakképzett herbalistával. 14 év alattiak számára a részvétel ingyenes.
 • Jelentkezési határidő: 2024. április 5. (péntek) 17:00 óra
 • Utazás: egyénileg*


A Kastély Étterméből – előzetesen – szendvics csomag (sonkás, sajtos, szalámis, omlettes + rostos gyümölcslé) rendelhető 1.990 Ft/csomag áron, melynek díja a helyszínen fizetendő, illetve 12:00 és 15:00 óra között kedvezményes ebédmenü vásárolható.


KUTYA GAZDIK, FIGYELEM!

A vadon élő állatok háborítatlansága érdekében ezen a túrán KUTYUSOK A TÚRA TELJES IDŐTARTAMA ALATT KIZÁRÓLAG PÓRÁZON VEZETVE VEHETNEK RÉSZT!

Megértéseteket köszönöm!


FONTOS

A túrán való részvétel a korlátozott létszám miatt (min. 7 fő, max. 20 fő) ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT! Ha szeretnél a túrán részt venni kérlek, töltsd ki a lenti jelentkezési lapot. Nem elegendő az "Ott leszek" jelölése a Facebook eseménynél.

*Információk az utazáshoz

Budapestről a 11-es főúton Szentendre irányába kell elindulni, majd Szentendrére beérve (a Városkapu Üzletháznál) BALRA rá kell fordulni a Dobogókői/Szentendrei útra. Ezen az úton kell haladni Pomázig. Pomázon az első körforgalomhoz érve az első kijáraton kell kihajtani a Hősök terére, majd az első utcán, a Luppa Vidor utcán JOBBRA kell fordulni. Ezen az utcán kell haladni egészen a Templom térig. A Pomázi Szent István király templom JOBB oldalában lévő utcácskán kell a Teleki-Wattay Kastélyszálló parkjába (Templom tér 3.) behajtani. Autóddal a kastély parkolójában, a KRESZ szabályait betartva ingyenesen tudsz parkolni.

Ha van 1-2 szabad hely az autódban és szívesen utaznál együtt a túrára érkezőkkel, javaslom, hogy hirdesd meg a telekocsis lehetőségedet a túra Facebook eseményénél. Így kevésbé terhelődik a környezet és még az üzemanyag költség is eloszlik.

Tömegközlekedéssel utazóknak

A kastély megközelíthető Budapestről az alábbiak szerint:

 • Indulás a H5-ös HÉV-vel: Budapest, Batthyány tér - 8:38
 • Érkezés: Pomáz, HÉV-állomás - 9:05
 • Indulás a 862-es jelzésű busszal: Pomáz, autóbusz-állomás - 9:15
 • Érkezés: Pomáz, Szabadság tér - 9:18

A Szabadság térről a kastély kb 5 perc sétával érhető el a Szabadság tér - Községház utca - Iskola utca - Templom tér útvonalon. A Pomázi Szent István király templom JOBB oldalában lévő utcácskán kell a Teleki-Wattay Kastélyszálló parkjába (Templom tér 3.) besétálni a kapun.

Budapest megközelíthető a kastélytól az alábbiak szerint:

 • Indulás busszal: Pomáz, Szabadság tér - 13:07 / 13:47
 • Érkezés: Pomáz, autóbusz-állomás - 13:10 / 13:50
 • Indulás a H5-ös HÉV-vel: Pomáz, HÉV-állomás - 13:21 / 14:01
 • Érkezés: Budapest, Batthyány tér - 13:52 / 14:32

  A pontos, napra kész menetrendi információk érdekében javaslom, hogy indulás előtt ellenőrizd le a járatok pontos indulási idejét az online elérhető menetrendek weboldalán.

  Találkozunk az erdő szélén!


  - A túrán minden résztvevő saját felelősségére vesz részt. A jelentkezés a fentiek tudomásulvételét és elfogadását jelenti. Az időjárási és/vagy a terepi viszontagságok figyelembevételével az útvonal/program változtatásának jogát fenntartom. A túra során fotók készülnek, melyeken a résztvevők csoportosan szerepelhetnek. A fotók megjelenhetnek a NaTúra Facebook- és weboldalán egyaránt. -

  A regisztráció erre a túrára már lezárult.
  Nézz körül a NaTúra-Naptárban a soron következő túrák között.