Mikulás váró kirándulás - 2023.12.03.

2023.11.06
Feladvány megoldásban a kicsik / Fotók: M.Regina
Feladvány megoldásban a kicsik / Fotók: M.Regina
A 2022-es csipet-csapat / Fotó: S. Andrea
A 2022-es csipet-csapat / Fotó: S. Andrea
A 2021-es csipet-csapat / Fotó: M.Regina
A 2021-es csipet-csapat / Fotó: M.Regina
Megrendelt a havat is, remélem a kirándulásra ideér :) / Fotó: M.Regina
Megrendelt a havat is, remélem a kirándulásra ideér :) / Fotó: M.Regina

Mikulás váró kirándulás
2023. december 3. - vasárnap
Budapest, Budai-hegység, Hűvösvölgy

  Az év egyik legizgalmasabb időszaka az a nap, amikor kitisztítjuk a legnagyobb méretű csizmánkat, feldíszítjük az ablakainkat és felkészülünk a Mikulás érkezésére.

  Ezen a kiránduláson egy nagyon fontos küldetést kell majd végrehajtanunk, mivel egy kis csibész krampusz kibabrált a Mikulással. Néhány, már összekészített csomagot elcsent és elrejtette őket az erdő mélyén. A kis krampusz azonban nem volt elég dörzsölt, hagyott néhány nyomot maga után, így egy kis ügyességgel megtalálhatjuk az elcsent csomagokat és így segíthetünk a Mikulásnak a készülődésben.

  Egy titkos térkép segítségével fogjuk követni a nyomokat és remélhetőleg épségben megtaláljuk majd az összes elveszett csomagot. Ezzel a kalanddal igyekszünk megalapozni az izgalmas várakozás időszakát. Furfangos feladatok, jó kedv és kacagás biztosan várható lesz ezen a kiránduláson! Minden kalandra vágyó gyereknek itt a helye!

  Ja, és srácok, ne hagyjátok otthon a szüleiteket sem! ;)

 • Időpont2023. december 3. (vasárnap), 10:30 - 13:30
 • Találkozó: 10:30 - Hűvösvölgy, Lángosos (Hűvösvölgyi út - Szipka utca sarok)
 • Táv: 5 km
 • Szintemelkedés: 160 m
 • Milyen korosztálynak ajánlott: 6-10 éves gyerekeknek

 • Erőnlét, állóképesség: Az iskolai testnevelés órákon rendszeresen részvevő gyerekek által a kirándulás könnyen teljesíthető.
 • Részvételi díjmely tartalmazza a program szervezését, valamint a túra vezetését az MTSZ által minősített, bronzjelvényes túravezetővel, továbbá részét képezi még gyerekenként (6-10 éves) 1 db egyedileg összeállított Mikulás csomag.
 • Gyerek jegy Mikulás csomaggal (6-10 éves): 8.000 Ft / gyerek
 • Kísérő jegy (szülő, nagyszülő, felnőtt kísérő, kistesó): ingyenes
 • Mikulás csomag kistesó(k)nak: 6 éves kor alatt, igény esetén kérlek, egyeztessünk. Írj nekem erről egy emailt a hello@termeszetkozelituravezetes.hu címre. Köszönöm!
 • Jelentkezési határidő2023. november 30. (csütörtök) 20:00 óra
 • Utazás: egyénileg*

KUTYA GAZDIK, FIGYELEM!
A vadon élő állatok háborítatlansága érdekében ezen a túrán KUTYUSOK A TÚRA TELJES IDŐTARTAMA ALATT KIZÁRÓLAG PÓRÁZON VEZETVE VEHETNEK RÉSZT!

Megértéseteket köszönöm!


FONTOS

A túrán való részvétel a korlátozott létszám miatt (min. 8 fő, max. 20 fő) ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT! Ha szeretnél a túrán részt venni kérlek, töltsd ki a lenti jelentkezési lapot. Nem elegendő az "Ott leszek" jelölése a Facebook eseménynél.

*Információk az utazáshoz

Autóval utazóknak

A találkozási pont Budapesten, a 2. kerületben, Hűvösvölgyben a Lángosos melletti ovi parkolójánál található (Hűvösvölgyi út - Szipka utca sarok). Amennyiben autóval érkezel, javaslom, hogy kattints a linkre, ami a Google térképen jelzi a pontos címet. Parkolni a szomszédos P+R parkolóban tudsz majd.

Ha van 1-2 szabad hely az autódban és szívesen utaznál együtt a túrára érkezőkkel, javaslom, hogy hirdesd meg a telekocsis lehetőségedet a túra Facebook eseményénél. Így kevésbé terhelődik a környezet és még az üzemanyag költség is eloszlik.

Tömegközlekedéssel utazóknak

A találkozási ponthoz (Hűvösvölgyi út - Szipka utca sarok) a Széll Kálmán térről (korábbi Moszkva tér) az 56, 56A és 61 számú villamosokkal átszállás nélkül juthatsz el.

A pontos, napra kész menetrendi információk érdekében javaslom, hogy indulás előtt ellenőrizd le a járatok pontos indulási idejét a BKK weboldalán.


Kalandozzunk együtt a Mikulást várva kint, a természetben! :)


- A kiránduláson minden résztvevő saját felelősségére vesz részt. A jelentkezés a fentiek tudomásulvételét és elfogadását jelenti. Az időjárási és/vagy a terepi viszontagságok figyelembevételével az útvonal/program változtatásának jogát fenntartom. A kirándulás során fotók készülnek, melyeken a résztvevők csoportosan szerepelhetnek. A fotók megjelenhetnek a NaTúra Facebook- és weboldalán egyaránt. -

A regisztráció erre a túrára már lezárult.
Nézz körül a NaTúra-Naptárban a soron következő túrák között.