Madárles túra gyerekeknek - 2022.03.19.

2022.02.08
Csilpcsalpfüzike a Sinkár-tónál / Fotó: M.Regina
Csilpcsalpfüzike a Sinkár-tónál / Fotó: M.Regina
Téli hangulat a Sinkár-tónál / Fotó: M.Regina
Téli hangulat a Sinkár-tónál / Fotó: M.Regina
Kárókatonák a tavon (kép forrása: www.mapio.net)
Kárókatonák a tavon (kép forrása: www.mapio.net)

Madárles túra gyerekeknek
2022. március 19. - szombat
Sinkár-tó, Nyugat-Cserhát


Bizonyára Ti is tudjátok, hogy március 21. Az erdők nemzetközi napja, míg március 22. A víz világnapja. E két jeles nap apropójaként szeretnénk természetes közegben megmutatni az élővilág iránt érdeklődő 6-10 éves gyerekek számára, hogy milyen is az élet az erdőkben, vizekben és ezek környezetében, ahogyan azt is, hogy mennyire fontos ezek védelme és érintetlensége.

A tavon és annak környezetében élő madarak bemutatásában segítségünkre lesz Rottenhoffer István, Pro Natura Emlékplakettes környezeti nevelő, az MME Börzsönyi Helyi Csoport tagja, a térség kiváló ismerője.

Ha gyermeked, unokád, keresztgyermeket érdeklődik a természet iránt, mindenképp itt a helyetek ezen a túrán!

 • Időpont: 2022. március 19. (szombat), 11:00 - 14:00
 • Találkozó11:00 - Püspökhatvan, Szabadság utcai parkoló
 • Túra típusa: Körtúra
 • Vendég előadó: Rottenhoffer István, Pro Natura Emlékplakettes környezeti nevelő, az MME Börzsönyi Helyi Csoport aktív tagja
 • Túra útvonala: Püspökhatvan, parkoló » Sinkár-tó » Püspökhatvan, parkoló
 • Táv: 6 km
 • Milyen korosztálynak ajánlott: 6-10 éves gyerekeknek
 • Erőnlét, állóképesség: Az iskolai testnevelés órákon rendszeresen részvevő gyerekek által a túra teljesíthető.
 • Részvételi díj, mely tartalmazza a program szervezését, valamint a kirándulás vezetését az MTSZ által minősített, bronzjelvényes túravezetővel, továbbá ornitológus vendégelőadó előadását.
  • Gyerek jegy (6-10 éves): 5.000 Ft / gyerek
  • Kísérő jegy (szülő, nagyszülő, felnőtt kísérő): 500 Ft / kísérő
  • Kistesó jegy: 6 éves kor alatt a kirándulás ingyenes
 • Jelentkezési határidő: 2022. március 17. (csütörtök), 17:00 óra
 • Utazás: egyénileg*

FONTOS

A túrán való részvétel a korlátozott létszám miatt (min. 7 fő, max. 20 fő) ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT! Ha szeretnél a túrán részt venni kérlek, töltsd ki a lenti jelentkezési lapot. Nem elegendő az "Ott leszek" jelölése a Facebook eseménynél.

*Hasznos információk az utazáshoz

Autóval utazóknak

Budapestről a 2-es számú főúton kell elindulni, majd az M2 fizetős (!) autóúton a rádi lehajtóig kell menni. A Rád - Penc - Csővár - Acsa útvonalon kell haladni, majd Acsán a Kossuth út és a Hatvani út kereszteződésénél JOBBRA kell fordulni és a Hatvani úton kell tovább menni. A faluból kivezető út hamar bevezet Püsüökhatvan településre, ahol az első kanyarban találod a Szabadság utcai parkolót. Autóddal a KRESZ szabályait betartva itt tudsz majd parkolni. Az utazás nagyjából 1 órát vesz igénybe.

Ha van 1-2 szabad hely az autódban és szívesen utaznál együtt a túrára érkezőkkel, javaslom, hogy hirdesd meg a telekocsis lehetőségedet a túra Facebook eseményénél, mivel ez a program sajnos nem érhető el tömegközlekedéssel. Így kevésbé terhelődik a környezet és még az üzemanyag költség is eloszlik.

Tömegközlekedéssel utazóknak

Ez a program most sajnos nem érhető el tömegközlekedéssel. Javaslom, hogy a túra Facebook eseményénél kérdezz rá, hogy van-e lehetőséged telekocsival eljutni erre a túrára.

Találkozzunk az erdő szélén! :)

- A túrán minden résztvevő saját felelősségére vesz részt. A jelentkezés a fentiek tudomásulvételét és elfogadását jelenti. Az időjárási és/vagy a terepi viszontagságok figyelembevételével az útvonal/program változtatásának jogát fenntartom.-

A regisztráció erre a túrára már lezárult.Nézz körül a NaTúra-Naptárban a soron következő túrák között.