II. Járd kéken a világot! - 2022.04.02.

2022.03.02


A NaTúra által idén második alkalommal kerül megszervezésre a "Járd kéken a világot! - Túrázással az autizmussal élők támogatásáért" jótékonysági túra, amin ha részt veszel, a KapCsoda Alapítvány munkáját támogathatod Te is!

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) döntése alapján 2007 óta minden évben április 2-án világszerte sokan szerveznek különféle programokat, túráznak vagy sétálnak amiatt, hogy felhívják a figyelmet az autizmusra, melynek szimbóluma többek között a kék szín. Túránkkal mi is szeretnénk segíteni, hogy minél több ember nyitottan és támogatóan forduljon autizmussal élő embertársai felé. A jótékonysági túra során segítünk betekintést nyerni a témába és olyan információkkal ellátni minden résztvevőt, amik segítik a könnyedebb kapcsolódást és megértést.

A KapCsoda Alapítvány elkötelezett abban, hogy segítse az autizmusban éritett gyermekeket és családjaikat. Gyermekre hangolódó, személyre szabott, szeretetteljes játékos módszerükkel dolgoznak együtt a családokkal, hogy együtt, egy csapatként támogassák az autizmusban érintett gyermekek fejlődését, kommunikációját, beilleszkedését, kapcsolódását és személyiségük kibontakozását.

Túra időpontja: 2022. április 2. (szombat),  9:45 - 14:45

Találkozó: 9:45 - Pilisborosjenő, Jenői Faló Büfé

Túra távja: 12 km

Szintkülönbség: 370 m

Látnivalók: Teveszikla, Egri vár másolata (egykori díszlet), csodás panorámapontok

Erőnlét, állóképesség: Edzésben tartott fizikummal a túra teljesíthető akár KEZDŐ TÚRÁZÓ számára is.

Meghívott vendégek: a KapCsoda Alapítvány munkatársai, akikkel lehetőség lesz beszélgetni az autizmus témája kapcsán.

Jelentkezési határidő: 2022. március 31. (csütörtök), 17:00 óra 

Utazás: egyénileg*

A jótékonysági túra útvonala kizárólag kék színű jelzéseken halad majd, ezzel is kapcsolódva az Autizmus világnapjához. A túra során viselj Te is legalább 1 kék színű ruhadarabot (sapka, sál, póló, kabát, bármi). Ha lenne kedved, posztolj legalább egy fotót a Facebookon és/vagy az Instagramon és használd a #járdkékenavilágot és az #itthontúráznimenő címkéket.


Részvételi díj

Támogatói díj: 6.000 Ft / fő (18 éven felülieknek)

Lelkes támogatói díj: 10.000 Ft / fő (18 éven felülieknek)

Minden befizetett támogatói díj 75 %-a adományozás keretében Menyházi Regina, a NaTúra alapítója által felajánlásra kerül a KapCsoda Alapítvány részére.


FONTOS

A jótékonysági túrán való részvétel ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT! Ha szeretnél ezen a jótékonysági túrán részt venni kérlek, töltsd ki a lenti jelentkezési lapot. Nem elegendő az "Ott leszek" jelölése a Facebook eseménynél.

*Információk az utazáshoz

Autóval utazóknak

Budapestről a 10-es számú főúton kell elindulni, majd az ürömi körforgalomnál az első kijáraton le kell térni Üröm felé. Kb 800 méter múlva Ürömi útról BALRA rá kell térni a Budai útra, melyen egészen Pilisborosjenő központjáig, a Kossuth térig kell haladni. Innen tovább kell haladni kb 300 métert a Dózsa György úton és a Prohászka Ottokár utcán, majd megérkezel a Jenői Faló Büféhez. Autóddal itt tudsz majd parkolni a KRESZ szabályait betartva!

Ha van 1-2 szabad hely az autódban és szívesen utaznál együtt a túrára érkezőkkel, javaslom, hogy hirdesd meg a telekocsis lehetőségedet a túra Facebook eseményénél. Így kevésbé terhelődik a környezet és még az üzemanyag költség is eloszlik.

Tömegközlekedéssel utazóknak

Pilisborosjenő megközelíthető Budapestről az alábbiak szerint:

  • Indulás autóbusszal: Budapest, Árpád-híd autóbusz-állomás - 9:10
  • Érkezés: Pilisborosjenő, autóbusz-forduló - 9:37

Budapest megközelíthető Pilisborosjenőről az alábbiak szerint:

  • Indulás autóbusszal: Pilisborosjenő, autóbusz-forduló - 14:45 / 15:15
  • Érkezés: Budapest, Árpád-híd autóbusz-állomás - 15:12 / 15:42

Pilisborosjenőn az autóbusz-fordulótól kb 300 métert kell sétálni a Dózsa György úton és a Prohászka Ottokár utcán, majd megérkezel a Jenői Faló Büféhez.

A pontos, napra kész menetrendi információk érdekében javaslom, hogy indulás előtt ellenőrizd le a járatok pontos indulási az online elérhető menetrendek weboldalán.

Találkozunk az erdő szélén!

- A túrán minden résztvevő saját felelősségére vesz részt. A jelentkezés a fentiek tudomásulvételét és elfogadását jelenti. Az időjárási és/vagy a terepi viszontagságok figyelembevételével az útvonal/program változtatásának jogát fenntartom. -