Hosszú hétvége a Káli-medencében - 2024.09.12.-2024.09.15.

2024.06.28
A szállásunk főbejárata / Fotó: M.Regina
A szállásunk főbejárata / Fotó: M.Regina

Hosszú hétvége a Káli-medencében

2024. szeptember 12. - 2024. szeptember 15.

Szentbékkálla, Káli-medence, Balaton-felvidék


Te is úgy érzed, hogy szükséged van egy hétvégére úgy, hogy kiváló programokkal kapcsolódsz ki és mit sem törődsz a szürke hétköznapok zsibongó dolgaival?

Ha a válaszod "IGEN!", akkor ez a program Neked szól! Csodálatos helyen, a Káli-medencében túrázhatsz a színpompás őszi tájban, miközben megcsodálhatod hazánk egyik legkülönlegesebb borvidékét, sőt, egy igazán színvonalas, minőségi borokat felvonultató borkóstolón is részt vehetsz.

Ugye milyen jól hangzik?

Ha kíváncsivá tettelek és szívesen elvonulnál pár napra az erdők ölelésébe, akkor ez a 4 napos program a Káli-medencében Neked szól!

Miért érdemes eljönnöd?

Azért, mert egy igazán különleges csapat részese lehetsz, egytől-egyig olyan emberekkel ismerkedhetsz meg, akik Hozzád hasonlóan a természetben találják meg a kikapcsolódást, a feltöltődést és nem mellesleg Ők is szeretik a minőségi és igazán finom borokat. Ezen felül pedig általam megismerheted a Káli-medencében megbúvó történelmi, növénytani és geológiai csodákat is.

A felkelő Nap a szállásunk mellett / Fotó: M.Regina
A felkelő Nap a szállásunk mellett / Fotó: M.Regina
Szentbékkállai Kőtenger / Fotó: M.Regina
Szentbékkállai Kőtenger / Fotó: M.Regina

Mire számíthatsz biztosan?

 • 2 nap túrára a Káli-medencében, a Balaton-felvidék ékkövében
 • Családias hangulatra
 • Feltöltődésre
 • Tartalmas beszélgetésekre
 • Csodaszép őszi tájra
 • Közös napfelkelte nézésre
 • A szarvasbőgés utózengéinek hallgatására
 • Minőségi borokat felvonultató, 6 tételes borkóstolóra Lázár István borszakértő jóvoltából
 • Barátságos, faluszéli szálláshelyre Szentbékkállán hatalmas kerttel
 • Istenien finom közös reggelikre

Hogyan alakul a tervezett program?

1. NAP - megérkezés a szálláshelyre a délutáni/koraesti órákban órákban. Közös vacsora és ismerkedés.

2. NAP - közös reggeli, majd túra a Káli-medence erdeiben (21 km, 675 m szintk.) érintve a Szentbékkállai Kőtengert, a Csobáncot és a Kopasz-hegyet

3. NAP - közös reggeli, majd túra a Szentbékkálla fölötti erdőkben (12 km, 280 m szintk.) érintve a Fekete-hegyet, a Keleményes-kő formációit, az Eötvös Károly-kilátót, a Vaskapu-völgyet és az Öreg-hegyet. Az estét egy hangulatos, 6 tételes minőségi borokat felvonultató borkóstolóval koronázzuk meg.

4. NAP - a közös reggeli után kényelmesen felkészülünk a kinek-kinek hosszabb hazautazásra, majd a délelőtti órákban útnak indulunk a Káli-medencében szervezett emlékeinkkel az otthonaink felé

Paplanernyős a Csobáncon / Fotó: M.Regina
Paplanernyős a Csobáncon / Fotó: M.Regina
Sárvári Vendégház, a főépületünk / Fotó: M.Regina
Sárvári Vendégház, a főépületünk / Fotó: M.Regina

A bázisunk és szálláshelyünk

Szentbékkállán a Sárvári Vendégházak Barackos Vendégháza lesz a bázisunk ezena hosszú hétvégén. Erre linkre kattintva tudod térképen megnézni, hogy pontosan hol található a ház.

A szálláshelyen saját fürdőszobás, igényesen kialakított szobák találhatók, teljesen felszerelt (hűtőszekrények, tűzhely, kávéfőző, vízforraló, evőeszközök, tányérok, csészék, bögrék, poharak, stb.) konyhával és étkezővel. A házban 2 fős, külön ágyas szobák várnak bennünket. Maximum 2-4 főre jut egy fürdőszoba.

Jól hangzik, de mennyibe kerül mindez?

 • VIP Tagoknak » ... Ft / fő (ami tartalmazza a szállás, a reggeli, a 6 tételes borkóstoló, a túravezetés, a program szervezés díját)
 • Normál ár » ... Ft / fő (ami tartalmazza a szállás, a reggeli, a 6 tételes borkóstoló, a túravezetés, a program szervezés díját)


A jelentkezéskor ... / fő foglaló elutalásával tudod biztosítani erre a hosszú hétvégére a helyed. A fennmaradó összeget legkésőbb a jelentkezési határidőig kell majd elutalnod. Jelentkezni az oldal alján található űrlapon keresztül tudsz.


Jelentkezési határidő: 2024.09.10. kedd éjfél

Induláshoz szükséges

minimum létszám 8 fő, maximum létszám 12 fő

Ha esetleg nehézséget jelent számodra a részvételi díj két részletben történő kifizetése, de mindenképp szeretnél részt venni ezen a 4 napos programon, ne csüggedj, mert van megoldás! Kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot és egyeztessünk. :)

A Fekete-hegy fennsíkja / Fotó: M.Regina
A Fekete-hegy fennsíkja / Fotó: M.Regina
Pincék, szőlők az Öreg-hegy oldalában / Fotó: M.Regina
Pincék, szőlők az Öreg-hegy oldalában / Fotó: M.Regina

Mi minden van benne ebben az árban?

3 éjszaka szállás reggelivel

2 teljes nap túravezetés Velem, azaz az MTSZ által minősített bronzjelvényes gyalogos szakági túravezetővel, herbalistával; növényismereti és geológiai információk ismertetést, valamint a program szervezése

1 alkalommal egy 6 tételes borkóstoló

Mi nincs benne az árban?

A reggelin kívüli étkezést, illetve az esetleges speciális étrend szerinti étkezést, valamint az utazás költségét a részvételi díj nem tartalmazza.

A napközbeni étkezésedet és a vacsoráidat a szálláshely jól felszerelt konyhájában lehetőséged lesz elkészíteni. Ha szívesebben kalandoznál valamelyik környékbeli étteremben esetleg, akkor jó szívvel ajánlom a helyben lévő Pegazust, vagy a szomszédos Köveskálon található Mi a Kő? vagy Kővirág éttermeket.

Hogyan jutsz el a bázisunkhoz?

Mivel a Káli-medence egy igazán eldugott kis sarkában lesz a szállásunk, a bázisunk, ezért most jól jöhet, ha autóval tudsz érkezni.

Mindenképp telekocsis rendszerű utazást szeretnék szervezni, ezért kérlek, hogy ezt vedd majd figyelembe. Így kevésbé terhelődik a környezet és még az utazás költsége is eloszlik.


A navigációban ezek az információk a segítségedre lehetnek:

CÍM: Szentbékkálla, Dózsa György utca 27.

GPS: 46.889924°, 17.567929°

A szálláshelyünk tömegközlekedéssel is elérhető. Ennek részleteit a regisztrációt követően emailben küldöm el a résztvevőknek.

Őszi út az Öreg-hegy felé / Fotó: M.Regina
Őszi út az Öreg-hegy felé / Fotó: M.Regina
Egy kis pihenés a kertben / Fotó: M.Regina
Egy kis pihenés a kertben / Fotó: M.Regina

Röviden, tömören

2024.09.12-15., Káli-medence, Szentbékkálla


1. NAP - megérkezés a szálláshelyre a délutáni, kora esti órákban

2. NAP - közös reggeli és túra a Káli-medence erdeiben

3. NAP - közös reggeli és túra a Szentbékkálla erdeiben, este 6 tételes borkóstoló

4. NAP - közös reggeli és a szálláshely elhagyásra


VIP Tagoknak » ... Ft / fő

Normál ár  » ... Ft / fő

Jelentkezési határidő: 2024.09.10. kedd éjfél

Találkozzunk az erdő szélén!

- A túrán minden résztvevő saját felelősségére vesz részt. A jelentkezés a fentiek tudomásulvételét és elfogadását jelenti. Az időjárási és/vagy a terepi viszontagságok figyelembevételével az útvonal/program változtatásának jogát fenntartom. A túra során fotók készülnek, melyeken a résztvevők csoportosan szerepelhetnek. A fotók megjelenhetnek a NaTúra Facebook- és weboldalán egyaránt. -