Őszi túra Hollókőn - 2023.11.18.

2023.08.09
Kertekalja tanösvény / Fotó: M.Regina
Kertekalja tanösvény / Fotó: M.Regina
Hollókő vára napnyugtakor / Fotó: M.Regina
Hollókő vára napnyugtakor / Fotó: M.Regina
Isten tenyere-kilátó / Fotó: M.Regina
Isten tenyere-kilátó / Fotó: M.Regina
Lankák a Cserhátban / Fotó: M.Regina
Lankák a Cserhátban / Fotó: M.Regina

Őszi túra Hollókőn
2023. november 18. - szombat

Kelet-Cserhát festői lankái Hollókő környékén a szívem egyik csücskében hullámzanak. Ennek eredményeként 2022-ben a Kéktúrázás napján lehetőségem volt a Kéktúra egy szakaszán szakaszfelelősként kísérnem itt a résztvevőket.

Hollókő nem csupán a meseszép ófalujával és sokat látott várával várja a túrázókat, hanem számos természeti szépségével is, melyek körül veszik. Ezeket fogom Nektek megmutatni ezen a túrán és persze most is elmesélem majd a faluhoz köthető legendákat. A nap végén pedig lehetőség lesz a szépen felújított várat is meglátogatni. :)

 • Időpont: 2023. november 18. (szombat), 10:30 - 15:30
 • Találkozó: 10:30 - Hollókő, faluközpont
 • Túra típusa: Körtúra
 • Túra látnivalói: Kertekalja tanösvény, Parasztfürdő, Isten tenyere-kilátó, Hollókői vár
 • Táv: 11 km
 • Szintkülönbség: 378 m
 • Kinek ajánlott: akár KEZDŐ TÚRÁZÓK számára is
 • Részvételi díj: 4.000 Ft/fő VIP tagoknak, 5.000 Ft/fő előre utalással vagy 5.500 Ft/fő készpénzzel a helyszínen, mely tartalmazza a program szervezését, valamint a túra vezetését az MTSZ által minősített, bronzjelvényes túravezetővel.
 • Részvételi díj NEM tartalmazza: a belépő díjat a várba (fakultatív program)
 • Jelentkezési határidő: 2023. november 17. (péntek) 16:00 óra
 • Utazás: egyénileg, telekocsis rendszerben*

FONTOS

A túrán való részvétel a korlátozott létszám miatt (min. 7 fő, max. 20 fő) ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT! Ha szeretnél a túrán részt venni kérlek, töltsd ki a lenti jelentkezési lapot. Nem elegendő az "Ott leszek" jelölése a Facebook eseménynél.


KUTYA GAZDIK, FIGYELEM!

A vadon élő állatok háborítatlansága érdekében ezen a túrán KUTYUSOK A TÚRA TELJES IDŐTARTAMA ALATT KIZÁRÓLAG PÓRÁZON VEZETVE VEHETNEK RÉSZT!

Megértéseteket köszönöm!


*Információk az utazáshoz

Autóval utazóknak

Budapestről az M3 - fizetős! - autópályán, vagy a 3-as számú főúton kell egészen Hatvanig menned, ahol át kell térned a 21-es számú főútra. Ezen a főúton a Szécsény/Hollókő lehajtóig kell menned, ahol le kell térned a főútról Szécsény/Hollókő irányába. Ezen az úton kell haladnod egészen Felsőtoldig. A falut követően balra le kell majd térned Hollókő irányába és ezen az úton egészen Hollókőig kell menned. A faluban a Kossuth utcán haladj végig, majd kövesd a József Attila utat, amely végül felkanyarodik balra, a vár alatti fizetős (!) parkolóhoz. Itt található a Küszöb Információs Iroda és gondozott nyilvános mosdó is.

Ha van 1-2 szabad hely az autódban és szívesen utaznál együtt a túrára érkezőkkel, javaslom, hogy hirdesd meg a telekocsis lehetőségedet a túra Facebook eseményénél. Így kevésbé terhelődik a környezet és még az üzemanyag költség is eloszlik.


Tömegközlekedéssel utazóknak

Hollókő megközelíthető Budapestről az alábbiak szerint:

 • Indulás busszal: Budapest, Stadion autóbusz-pályaudvar - 8:40
 • Érkezés: Hollókő, autóbusz-váróterem - 10:30

Budapest megközelíthető Hollókőről az alábbiak szerint:

 • Indulás busszal: Hollókő, autóbusz-váróterem - 16:05
 • Érkezés: Budapest, Stadionok autóbusz-állomás - 17:55

  A pontos, napra kész menetrendi információk érdekében javaslom, hogy indulás előtt ellenőrizd le a járatok pontos indulási idejét az online elérhető menetrendek weboldalán.

  Találkozzunk az erdő szélén! :)


  - A túrán minden résztvevő saját felelősségére vesz részt. A jelentkezés a fentiek tudomásulvételét és elfogadását jelenti. Az időjárási és/vagy a terepi viszontagságok figyelembevételével az útvonal/program változtatásának jogát fenntartom. A túra során fotók készülnek, melyeken a résztvevők csoportosan szerepelhetnek. A fotók megjelenhetnek a NaTúra Facebook- és weboldalán egyaránt. -

  A regisztráció erre a túrára már lezárult.
  Nézz körül a NaTúra-Naptárban a soron következő túrák között.