Túra a Csergezán Pál-kilátóhoz Budakeszi felől - 2024.02.11.

2024.01.16
Anna Vadászlak / Fotó: M.Regina
Anna Vadászlak / Fotó: M.Regina
A Csergezán Pál-kilátó / fotó: M.Regina
A Csergezán Pál-kilátó / fotó: M.Regina
Panoráma a Tarnai-pihenőnél / Fotó: M.Regina
Panoráma a Tarnai-pihenőnél / Fotó: M.Regina

Túra a Csergezán Pál-kilátóhoz Budakeszi felől
2024. február 11. - vasárnap


Emlékeztek még Fekete István könyveire? És a könyvekben szereplő illusztrációkra? Ezen a túrán szeretném Nektek megmutatni annak a tájnak egy szeletét, ami a kiváló magyar festő, grafikus és illusztrátor, Csergezán Pál egyik legkedvesebb erdőterülete volt. Hogyan függ össze az első két kérdés Csergezán Pállal? Nos, Ő illusztrálta Fekete István műveit, amihez szerintem nem kevés ihletet gyűjtött itt össze azokban az erdőkben, amerre ez a túra vezet majd.

 • Időpont: 2024. február 11. (vasárnap), 9:45 - 14:00
 • Találkozó: 9:45 - Budakeszi, Hidegvölgyi pihenő, Erzsébet büfé parkolója
 • Látnivalók: Anna Vadászlak, Nagy-Kopasz, Csergezán Pál-kilátó, Tarnai-pihenő (panorámapont)
 • Táv: 13 km
 • Szintkülönbség: 315 m
 • Kinek ajánlott: akár KEZDŐ TÚRÁZÓK számára is
 • Részvételi díj4.000 Ft/fő VIP tagoknak, 5.000 Ft/fő előre utalással vagy 5.500 Ft/fő készpénzzel a helyszínen, mely tartalmazza a program szervezését, valamint a túra vezetését az MTSZ által minősített, bronzjelvényes túravezetővel.
 • Jelentkezési határidő: 2024. február 9. (péntek) 17:00 óra
 • Utazás: egyénileg*

KUTYA GAZDIK, FIGYELEM!

A vadon élő állatok háborítatlansága érdekében ezen a túrán KUTYUSOK A TÚRA TELJES IDŐTARTAMA ALATT KIZÁRÓLAG PÓRÁZON VEZETVE VEHETNEK RÉSZT!

Megértéseteket köszönöm!


FONTOS

A túrán való részvétel a korlátozott létszám miatt (min. 7 fő, max. 20 fő) ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT! Ha szeretnél a túrán részt venni kérlek, töltsd ki a lenti jelentkezési lapot. Nem elegendő az "Ott leszek" jelölése a Facebook eseménynél.

*Információk az utazáshoz

Autóval utazóknak

A találkozási pont Budakeszin a Hidegvölgyi pihenőnél, az Erzsébet büfé parkolójánál lesz. Budapestről a Széll Kálmán tér (Moszkva tér) - Szilágyi Erzsébet fasor - Budakeszi út - Budakeszi, Fő út útvonalon kell haladnod. Budakeszin a Fő útról a Református templomnál kell jobbra letérned a Temető utcára, amin egészen a MOL benzinkútnál lévő körforgalomig kell haladnod. A körforgalomból a második kijáraton kell kihajtanod, majd egyenesen, Telki irányába kell tovább haladnod. Ezen az úton fogod megtalálni a Budakeszi Arborétum lehajtójával szemben, az út jobb oldalán a Hidegvölgyi pihenőt, a találkozási pontunk lesz. Autóddal itt tudsz majd a KRESZ szabályait betartva parkolni.

Ha van 1-2 szabad hely az autódban és szívesen utaznál együtt a túrára érkezőkkel, javaslom, hogy hirdesd meg a telekocsis lehetőségedet a túra Facebook eseményénél. Így kevésbé terhelődik a környezet és még az üzemanyag költség is eloszlik.


Tömegközlekedéssel utazóknak

Budakeszi, Hidegvölgyi pihenő megközelíthető Budapestről az alábbiak szerint:

Budapest megközelíthető Budakeszi, Hidegvölgyi pihenőbtől az alábbiak szerint:

 • Indulás busszal (795): Budakeszi, Hidegvölgyi pihenőház - 14:23 / 15:23
 • Érkezés: Budapest, Széll Kálmán tér (a KFC oldalában) - 14:49 / 15:49
A pontos, napra kész menetrendi információk érdekében javaslom, hogy indulás előtt ellenőrizd le a járatok pontos indulási idejét az online elérhető menetrendek weboldalán.


Találkozzunk az erdő szélén! :)

- A túrán minden résztvevő saját felelősségére vesz részt. A jelentkezés a fentiek tudomásulvételét és elfogadását jelenti. Az időjárási és/vagy a terepi viszontagságok figyelembevételével az útvonal/program változtatásának jogát fenntartom. A túra során fotók készülnek, melyeken a résztvevők csoportosan szerepelhetnek. A fotók megjelenhetnek a NaTúra Facebook- és weboldalán egyaránt. -

A regisztráció erre a túrára már lezárult.
Nézz körül a NaTúra-Naptárban a soron következő túrák között.