Farsangi túra - 2023.02.12.

2023.01.18
A Julianus barát-kilátó / Fotó: M.Regina
A Julianus barát-kilátó / Fotó: M.Regina
Látkép Szob irányába a Julianus-kilátóból / Fotó: M.Regina
Látkép Szob irányába a Julianus-kilátóból / Fotó: M.Regina
Látkép Visegrád irányába a Julianus-kilátóból / Fotó: M.Regina
Látkép Visegrád irányába a Julianus-kilátóból / Fotó: M.Regina
Kós Károly-kilátó / Fotó: M.Regina
Kós Károly-kilátó / Fotó: M.Regina

Farsangi túra

2023. február 12. - vasárnap


A Farsangi időszakot sok-sok nevetéssel, vagány, jó humorú túrázókkal és szebbnél-szebb erdei helyszínekkel szeretném színesíteni, ezért ezen a túrán Zebegényből indulva elsőként a Julianus-kilátóba megyünk majd fel, majd célba vesszük a Kós Károly-kilátót is, miközben kellemes erdei környezetben érezhetjük igazán jól magunkat!

Azok a résztvevők pedig, akik a farsang jegyében valamilyen formában bolondozósra veszik a figurát és beöltözve vesznek részt a túrán, a nap végén ajándékba kapnak egy szelet friss és istenien finom házi rétest a Zebegényi Rétesházban.

Szóval, Te bevállalod? ;)

 • Időpont: 2023. február 12. (vasárnap), 10:00 - 14:45
 • Találkozó: 10:00 - Zebegény, Mókus söröző
 • Túra típusa: Körtúra
 • Látnivalók az útvonalon: Kövesmező, Julianus barát-kilátó, Kós Károly-kilátó, Trianoni emlékmű
 • Táv: 12 km
 • Szintkülönbség: 422 m
 • Kinek ajánlott: akár KEZDŐ túrázóknak is
 • Részvételi díj: 4.000 Ft/fő VIP tagoknak5.000 Ft/fő előre utalással vagy 5.500 Ft/fő készpénzzel a helyszínen, mely tartalmazza a program szervezését, valamint a túra vezetését az MTSZ által minősített, bronzjelvényes túravezetővel.
 • Jelentkezési határidő: 2023. február 10. (péntek) 15:00 óra
 • Utazás: egyénileg*

KUTYA GAZDIK, FIGYELEM!

A vadon élő állatok háborítatlansága érdekében ezen a túrán KUTYUSOK A TÚRA TELJES IDŐTARTAMA ALATT KIZÁRÓLAG PÓRÁZON VEZETVE VEHETNEK RÉSZT!

Megértéseteket köszönöm!


FONTOS

A túrán való részvétel a korlátozott létszám miatt (min. 7 fő, max. 15 fő) ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT! Ha szeretnél a túrán részt venni kérlek, töltsd ki a lenti jelentkezési lapot. Nem elegendő az "Ott leszek" jelölése a Facebook eseménynél.

*Információk az utazáshoz

Autóval utazóknak

Budapestről az M2 - fizetős (!) - autóúton, vagy a 2-es számú főúton kell Vácig menni, majd a Vác északi határában lévő körforgalomnál át kell térni a 12-es számú főútra, ami a Duna mentén halad. Ezen az úton egészen Zebegényig kell haladni, majd a főútról BALRA térve, a Duna parton lévő parkolóban lesz lehetőség ingyenesen a parkolásra. Innen a találkozási ponthoz úgy juthatsz el, ha a vasúti felüljáró alatt gyalogosan áthaladsz, majd a macskaköves útat követed egyenesen a templomig. A templom mellett jobbra tartva haladj tovább, át a kis hídon, ahol épp szemben lesz veled a Mókus Söröző (Zebegény, Kossuth út 2.).

Ha van 1-2 szabad hely az autódban és szívesen utaznál együtt a túrára érkezőkkel, javaslom, hogy hirdesd meg a telekocsis lehetőségedet a túra Facebook eseményénél. Így kevésbé terhelődik a környezet és még az üzemanyag költség is eloszlik.

Tömegközlekedéssel utazóknak

Zebegény megközelíthető Budapestről az alábbiak szerint:

 • Indulás vonattal: Budapest, Nyugati pályaudvar - 9:08
 • Érkezés: Zebegény, vasútállomás - 9:57

Budapest megközelíthető Zebegényből az alábbiak szerint:

 • Indulás vonattal: Zebegény, vasútállomás - 15:02
 • Érkezés: Budapest, Nyugati pályaudvar - 15:54

A pontos, napra kész menetrendi információk érdekében javaslom, hogy indulás előtt ellenőrizd le a járatok pontos indulási idejét a MÁV, valamint az online elérhető menetrendek weboldalán.

Találkozunk az erdő szélén!


- A túrán minden résztvevő saját felelősségére vesz részt. A jelentkezés a fentiek tudomásulvételét és elfogadását jelenti. Az időjárási és/vagy a terepi viszontagságok figyelembevételével az útvonal/program változtatásának jogát fenntartom.-

A regisztráció erre a túrára már lezárult.
Nézz körül a NaTúra-Naptárban a soron következő túrák között.