Panoráma túra Nagykovácsi fölött - 2023.01.29.

2023.01.03
Nagyszénás / Fotó: M.Regina
Nagyszénás / Fotó: M.Regina
Nagyszénás / Fotó: M.Regina
Nagyszénás / Fotó: M.Regina
Kutya-hegyi panoráma / Fotó: M.Regina
Kutya-hegyi panoráma / Fotó: M.Regina
Csergezán Pál-kilátó télen / Fotó: M.Regina
Csergezán Pál-kilátó télen / Fotó: M.Regina

Panoráma túra Nagykovácsi fölött
2023. január 29. - vasárnap

Emlékeztek még Fekete István könyveire? És a könyvekben szereplő illusztrációkra? Ezen a túrán szeretném Nektek megmutatni annak a tájnak egy szeletét, ami a kiváló magyar festő, grafikus és illusztrátor, Csergezán Pál egyik legkedvesebb erdőterülete volt. Hogyan függ össze az első két kérdés Csergezán Pállal? Nos, Ő illusztrálta Fekete István műveit, amihez szerintem nem kevés ihletet gyűjtött össze azokban az erdőkben, amerre ez a túra vezet majd. Nagykovácsi fölött magasodik többek között a kivételesen szép panorámával rendelkező Nagyszénás kopasz teteje is, hová - bizton állíthatom - megéri felmenni! Tarts velem és tapasztald meg mindezt a valóságban!

  • Időpont: 2023. január 29. (vasárnap), 8:30 - 15:00
  • Találkozó: 8:30 - Nagykovácsi, Nagyboldogasszony templom
  • Túra típusa: Körtúra
  • Panorámapontok: Csergezán Pál-kilátó, Kutya-hegy, Nagyszénás
  • Táv: 17 km
  • Szintkülönbség: 400 m
  • Kinek ajánlott: GYAKORLOTT, RENDSZERESEN TÚRÁZÓK számára
  • Részvételi díj: 4.000 Ft/fő VIP tagoknak5.000 Ft/fő előre utalással vagy 5.500 Ft/fő készpénzzel a helyszínen, mely tartalmazza a program szervezését, valamint a túra vezetését az MTSZ által minősített, bronzjelvényes túravezetővel.
  • Jelentkezési határidő: 2023. január 27. (péntek) 15:00 óra
  • Utazás: egyénileg*

FONTOS

A túrán való részvétel a korlátozott létszám miatt (min. 7 fő, max. 20 fő) ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT! Ha szeretnél a túrán részt venni kérlek, töltsd ki a lenti jelentkezési lapot. Nem elegendő az "Ott leszek" jelölése a Facebook eseménynél.


KUTYA GAZDIK, FIGYELEM!

A vadon élő állatok háborítatlansága érdekében ezen a túrán KUTYUSOK A TÚRA TELJES IDŐTARTAMA ALATT KIZÁRÓLAG PÓRÁZON VEZETVE VEHETNEK RÉSZT!

Megértéseteket köszönöm!


*Információk az utazáshoz

Autóval utazóknak

A találkozási pont Nagykovácsiban, a Nagyboldogasszony templomnál lesz. Amennyiben autóval érkezel, javaslom, hogy GPS alkalmazással kövesd a lenti linkek alatti címek valamelyikét. Autóddal a településen kijelölt parkolókban, a KRESZ szabályait betartva parkolhatsz majd.

Ha van 1-2 szabad hely az autódban és szívesen utaznál együtt a túrára érkezőkkel, javaslom, hogy hirdesd meg a telekocsis lehetőségedet a túra Facebook eseményénél. Így kevésbé terhelődik a környezet és még az üzemanyag költség is eloszlik.

Tömegközlekedéssel utazóknak

A találkozási pont Nagykovácsiban, a Nagyboldogasszony templomnál lesz, ahová a Budapestről, Hűvösvölgyből a 63 jelzésű autóbusszal átszállás nélkül, menetrend szerint kb. 20-25 perc alatt juthatsz el.

Találkozzunk az erdő szélén! :)


- A túrán minden résztvevő saját felelősségére vesz részt. A jelentkezés a fentiek tudomásulvételét és elfogadását jelenti. Az időjárási és/vagy a terepi viszontagságok figyelembevételével az útvonal/program változtatásának jogát fenntartom.-

A regisztráció erre a túrára már lezárult.
Nézz körül a NaTúra-Naptárban a soron következő túrák között.