Gyógynövény és vadvirág mustra - 2024.03.24.

2024.03.08
Tyúktaréj / Fotó: M.Regina
Tyúktaréj / Fotó: M.Regina
Salamon pecsét / Fotó: M.Regina
Salamon pecsét / Fotó: M.Regina
Erdei gyöngyköles / Fotó: M.Regina
Erdei gyöngyköles / Fotó: M.Regina
Nyár elején virágzik a fokozottan védett buglyos tátorján / Fotó: M.Regina
Nyár elején virágzik a fokozottan védett buglyos tátorján / Fotó: M.Regina

Gyógynövény és vadvirág mustra 
2024. március 24. - vasárnap
Vácduka, Nyugat-Cserhát


Egyre többen érdeklődnek a gyógynövények, a vadvirágok és az ehető vadon termő növények világáról. Ezen a kiránduláson a növények lesznek a főszerepben. Az útvonal nem lesz nehéz és hosszú, de bőséges látnivalóval kecsegtet bennünket. Tartsatok velem és ismerkedjetek meg közelebbről a természet adta kincsekkel! :)

 • Időpont: 2024. március 24. (vasárnap), 11:00 - 15:00
 • Találkozó: 11:00 - Vácduka, Béke tér 1. (önkormányzati parkoló)
 • Túra típusa: körtúra
 • Látnivalók: gyógynövények, vadvirágok, Cseke-hegyi kápolnarom
 • Táv: 8 km
 • Szintkülönbség: 140 m
 • Kinek ajánlott: akár KEZDŐ túrázóknak is
 • Részvételi díj: 4.000 Ft/fő VIP tagoknak, 5.000 Ft/fő előre utalással vagy 5.500 Ft/fő készpénzzel a helyszínen, mely tartalmazza a program szervezését, valamint a túra vezetését az MTSZ által minősített, bronzjelvényes túravezetővel.
 • Jelentkezési határidő: 2024. március 22. (péntek) 17:00 óra
 • Utazás: egyénileg*

KUTYA GAZDIK, FIGYELEM!

A vadon élő állatok háborítatlansága érdekében ezen a túrán KUTYUSOK A TÚRA TELJES IDŐTARTAMA ALATT KIZÁRÓLAG PÓRÁZON VEZETVE VEHETNEK RÉSZT!

Megértéseteket köszönöm!


FONTOS

A túrán való részvétel a korlátozott létszám miatt (min. 7 fő, max. 20 fő) ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT! Ha szeretnél a túrán részt venni kérlek, töltsd ki a lenti jelentkezési lapot. Nem elegendő az "Ott leszek" jelölése a Facebook eseménynél.

*Információk az utazáshoz

Budapestről az M2 - fizetős (!) - autóúton, vagy a 2-es számú főúton kell Vácig menni. Az M2 autóútról a Vácduka lehajtónál kell elhagyni a fizetős útszakaszt, majd egyenesen kell tovább haladni a Vácdukára vezető úton. A faluba beérve a fő utcát kell követni. A Brunszvik Teréz Óvodát elhagyva BALRA kell majd lefordulni az első utcán, ami a falu községházája mellett lévő parkolóhoz vezet. A parkolót magas fenyőfák szegélyezik.

Ha van 1-2 szabad hely az autódban és szívesen utaznál együtt a túrára érkezőkkel, javaslom, hogy hirdesd meg a telekocsis lehetőségedet a túra Facebook eseményénél. Így kevésbé terhelődik a környezet és még az üzemanyag költség is eloszlik.

Tömegközlekedéssel utazóknak

Vácduka megközelíthető Budapestről az alábbiak szerint:

 • Indulás busszal: Budapest, Újpest-Városkapu - 9:45
 • Érkezés: Vácduka, községháza - 10:51

Budapest megközelíthető Vácdukáról az alábbiak szerint:

 • Indulás busszal: Vácduka, községháza - 15:35
 • Érkezés: Budapest, Újpest-Városkapu - 16:41

  A pontos, napra kész menetrendi információk érdekében javaslom, hogy indulás előtt ellenőrizd le a járatok pontos indulási idejét az online elérhető menetrendek weboldalán.

  Találkozunk az erdő szélén!


  - A túrán minden résztvevő saját felelősségére vesz részt. A jelentkezés a fentiek tudomásulvételét és elfogadását jelenti. Az időjárási és/vagy a terepi viszontagságok figyelembevételével az útvonal/program változtatásának jogát fenntartom. A túra során fotók készülnek, melyeken a résztvevők csoportosan szerepelhetnek. A fotók megjelenhetnek a NaTúra Facebook- és weboldalán egyaránt. -

  A regisztráció erre a túrára már lezárult.
  Nézz körül a NaTúra-Naptárban a soron következő túrák között.