Hollókő extrákkal - 2021.10.23.

2021.08.23
Hollókő vára / Fotó: M.Regina
Hollókő vára / Fotó: M.Regina
Hollókő vára télen / Fotó: M.Regina
Hollókő vára télen / Fotó: M.Regina
Csíkszentmihályi Benjámin, A sors keze kilátó / Fotó: M.Regina
Csíkszentmihályi Benjámin, A sors keze kilátó / Fotó: M.Regina

Hollókő extrákkal
2021. október 23. - szombat


A Kelet-Cserhát egyik legismertebb ékköve Hollókő apró, hagyományörző faluja. Ezen a túrán azonban bebizonyítom, hogy a húsvéti népszokásokon túl is számos érdekességet rejt magában Hollókő környéke. A hollókői váron és "A sors keze" kilátón túl extra programként a túrát követően ellátogatunk a szomszédos Garábra, ahol Grabensia békés világában 1 órát tölthetünk el egy helyi idegenvezető kíséretében, aki a varázslatos helyen túl megmutatja majd nekünk Samsarát, a világ legnagyobb hangtálját is. Kár lenne kihagyni ezt a remek programokkal teli napot!

  • Időpont: 2021. október 23. (szombat), 10:00 - 16:00
  • Találkozó: 10:00, Hollókő, Küszöb Információs Iroda (itt van parkoló is)
  • Túra útvonala: Hollókő » Hollókői vár » A sors keze kilátó » Hollókő
  • Táv: 10 km
  • Erőnlét, állóképesség: Edzésben tartott fizikummal a túra akár KEZDŐ TÚRÁZÓ által is teljesíthető.
  • Részvételi díj: 4.500 Ft/fő előre utalással és VIP tagoknak vagy 5.000 Ft/fő készpénzzel a helyszínen, mely tartalmazza a program szervezését, a túra vezetését az MTSZ által minősített, bronzjelvényes túravezetővel, valamint a belépő és az idegenvezető árát Grabensiaba.
  • Jelentkezési határidő: 2021. október 22. (péntek) 20:00 óra
  • Utazás: egyénileg, telekocsis rendszerben*

FONTOS

A túrán való részvétel a korlátozott létszám miatt (min. 7 fő, max. 15 fő) ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT! Ha szeretnél a túrán részt venni kérlek, töltsd ki a lenti jelentkezési lapot. Nem elegendő az "Ott leszek" jelölése a Facebook eseménynél.

*Információk az utazáshoz

Autóval utazóknak

Budapestről az M3 - fizetős! - autópályán, vagy a 3-as számú főúton kell egészen Hatvanig menned, ahol át kell térned a 21-es számú főútra. Ezen a főúton a Szécsény/Hollókő lehajtóig kell menned, ahol le kell térned a főútról Szécsény/Hollókő irányába. Ezen az úton kell haladnod egészen Felsőtoldig. A falut követően balra le kell majd térned Hollókő irányába és ezen az úton egészen Hollókőig kell menned. A faluban a Kossuth utcán haladj végig, majd kövesd a József Attila utat, amely végül felkanyarodik balra, a vár alatti parkolóhoz. Itt található a Küszöb Információs Iroda, a találkozási pontunk.

Ha van 1-2 szabad hely az autódban és szívesen utaznál együtt a túrára érkezőkkel, javaslom, hogy hirdesd meg a telekocsis lehetőségedet a túra Facebook eseményénél. Így kevésbé terhelődik a környezet és még az üzemanyag költség is eloszlik.

Találkozzunk az erdő szélén!- A túrán minden résztvevő saját felelősségére vesz részt. A jelentkezés a fentiek tudomásulvételét és elfogadását jelenti. Az időjárási és/vagy a terepi viszontagságok figyelembevételével az útvonal/program változtatásának jogát fenntartom. -

Regisztráció

Ha felkeltette az érdeklődésedet ez a túra, az alábbi űrlap kitöltésével regisztrálhatsz. A regisztrációt követően kérlek, hogy az általad megadott e-mail cím tárhelyét figyeld, mert a túrával és a részvételi díj rendezésével kapcsolatos minden további információt e-mailben fogom megküldeni Neked.

**Kérlek, hogy adószámodat csak abban az esetben add meg, ha a számlát nem magánszemélyként szeretnéd kérni. Köszönöm.